Over ons

- Nu is meer dan ooit de tijd om herinneringen te koesteren, vast te leggen en een mooi plekje te geven. Zo zijn je dierbaren toch een beetje dichtbij. -

 

 

EVEN VOORSTELLEN

Omdenken.. een term die in het bedrijfsleven niet meer weg te denken is.

Begin 2020 was ik in het 'normale leven' nog werkzaam in de evenementenbranche als producer; het organiseren van een evenement van A tot Z. Dit is iets waar ik mijn energie vandaan haalde. De rush, de creativiteit, de mensen; heerlijk!

Ik rolde net uit geweldige events als De Vrienden van Amstel LIVE en BusinessBoost in Ahoy, toen het werk tot stilstand werd gebracht. Mijn agenda zat propvol voor dit jaar, maar daar zat ik dan.. thuis!

De eerste weken, de realiteit langzaam beseffend, had ik alle tijd voor onze kleine man van inmiddels 1 jaar, maar ook eindelijk tijd om het lijstje met klusjes in huis weg te werken. Wat al lang op mijn lijstje stond, was een standaard voor het fotoalbum van onze kleine Sem. De aanleiding was de kaft van het boek, waar al een paar keer koffie overheen gevallen was. Echt zonde! Ik wilde het boek graag een mooi plekje geven, maar steeds kon ik niet de juiste manier vinden.

Na wat actieve research was ik erachter gekomen dat er al aardig wat standaarden te koop zijn, waarbij je van bovenaf op het boek kijkt. Ik wilde er juist naartoe kijken. Zodat als je op de bank / stoel / aan tafel zit, je de inhoud ziet van het boek ziet en niet de zijkant.

“Dan maak ik het toch zelf?” Dacht ik. Zo gezegd zo gedaan. Na twee weken zagen, schuren, schilderen in de tuin, had ik eindelijk de standaard waar ik naar op zoek was.

Toen een vriendin de standaard bij ons thuis zag, vroeg ze enthousiast waar ik het had gekocht. “Hier in de tuin.” antwoordde ik met een knipoog. Ze zei me hier iets mee te doen, met de overtuiging dat er zeker meer mensen zijn die op zoek zijn naar juist deze manier van boeken presenteren. Ze sloot haar betoog af met “Je hebt toch tijd?”. Daar had ze een goed punt.. Als laatste zetje bood ze me aan om te helpen met het opzetten van een instagram en facebook pagina en zo ontstond Look a Book.

Inmiddels heb ik velen mensen blij mogen maken met een custom-made standaard. Zoals een echte ondernemer betaamt ben ik bezig geweest met innovatie van het product op elk vlak en werk ik nu samen met een decorbouwer (van evenementen) voor het maken van de standaarden. Zo kan ik sneller en kwalitatiever leveren aan mijn klanten. Een win win win ;-)

Tevens ontdekte ik dat de standaard veel meer functies heeft: niet alleen voor het bewonderen van een foto album, maar ook als hulp in de keuken en bij het lezen.

Ik hoop dat deze accessoire helpt om af en toe uit het digitale leven te stappen om weer te genieten van tastbare prachtige boeken. Dan is mijn doel geslaagd..

Enjoy! Xxx Janine Bond