Afmeting Look a Book \ / Afmeting boek

De Look a Book formaten, die via de webshop te koop zijn, zijn op drie manieren te gebruiken:

1. Persoonlijk vind ik (Janine) het 't mooiste als je boek over de Look a Book heen valt. Dit betekent dat de Look a Book standaard kleiner is dan jouw boek. Is jouw boek kaft bijv. 30 x 30cm, dan zou ik kiezen voor een Look a Book van 25 x 25cm.  Dit is de afmeting per ligzijde (zie de afmetingen foto onder producten). De focus ligt dan echt op jouw boek, waarbij het lijkt alsof het zweeft.

2. Meer passend aan je boek is natuurlijk ook mogelijk. De kaft van je boek is bijvoorbeeld 20 x 20cm. Dan zou de standaard van 20 x 20cm passen als je boek in het midden open ligt. Houd er rekening mee dat je boek altijd zal verschuiven als deze op een andere bladzijde open ligt. Aan één van de zijkanten valt je boek er dan overheen, aan de andere kant valt deze er binnen.

3. Je boek valt binnen de Look a Book, waardoor er nog een rand van de standaard zichtbaar is. De kaft van je boek is bijvoorbeeld 25 x 20cm. Dan zou de standaard van 25 x 25cm een mooie keuze zijn. Aan de bovenzijde past je boek precies, aan de zijkanten zie je nog een stukje van de standaard. Houd er rekening mee dat je boek altijd zal verschuiven als deze op een andere bladzijde open ligt. Aan één van de zijkanten valt je boek er dan meer overheen, dan aan de andere kant.

De Look a Book staat schuin en het kantelpunt van de Look a Book ligt in het midden. Het is niet mogelijk om te grote boeken op een kleiner formaat standaard te gebruiken, omdat de standaard dan zal kantelen. Kies dus een afmeting die het dichtst bij jouw boek afmeting zit.

Onderstaand is beschreven welke afmeting Look a Book het meest geschikt is per maximale boek afmeting. 

 Look a Book afmeting (per ligzijde) Max. boek afmeting (kaft)
20 x 20 cm 29 x 29 cm
25 x 25 cm 37 x 37 cm
25 x 30 cm 44 x 44 cm

 

Gewicht van het boek: 
De Look a Book is gemaakt van multiplex. Het hout kan aardig wat hebben, maar bij wat zwaardere boeken kan het zijn dat er lijnen in het hout komen. Dit zie je uiteraard niet als de standaard in elkaar staat. 

Twijfel je of de Look a Book het gewicht van jouw boek aan kan? Stuur dan vrijblijvend een mail naar info@look-a-book.com. 


TIP: maak vooral een keuze op basis van wat JIJ mooi vindt voor jouw boek. Wij denken graag met je mee, maar blijf vooral bij jezelf.

Voorbeelden zijn te zien op de instagram pagina van Look a Book: @lookabook)_jb